In english På svenska
Klicka för att se bilden förstorad.

 

Vill du veta mera?
Kontakta nedanstående

Michael Olsson
Försäljning Ambulans

0457-45 06 75

 

Vi hjälper även till att hitta den finansiering
som passar er bäst.

Mercedes-Benz Sprinter
2-bårsambulans

Mercedes Benz Sprinter 319 CDI

Sprintern, Sveriges mest sålda ambulans 2009 och 2010.
På det originalbyggda chassit från Mercedes gör vi inga ingrepp. Vi bygger en modern ambulans utifrån de förutsättningar som finns med en samlad erfarenhet på företaget sedan 1994.

Originalchassit fick en facelift 2008. I samband med detta fick bilen en rad nya förutsättningar. Framför allt blir bilen tystare genom en mängd detaljförbättringar. Vi har valt att offerera den stora diesel-motorn V6 på de flesta förfrågningar, med ett lyckat resultat.
Bi-Xenon strålkastare med statiskt svänghjälps-/kurvljus finns nu som tillval. Tack vare våra ambulanskunder i Sverige har nu Mercedes tagit fram en lösning som medger att bilen kan vara igång och samtidigt låst med nyckel utifrån, vilket medför att bilen laddar batteriet och håller värmen tills man hoppar in igen.
Totalvikten på 3500 (B-körkort) kan ökas upp till 3880kg för att få bättre lastförmåga upp till 700kg,

Antalet hästkrafter ligger på 190 och vridmomentet till 440Nm starka dieselkrafter redan vid 1600 varv (rpm). Motorerna uppfyller Euro5 och har dieselpartikelfilter som standard.
Stolarna fram har ställbara armstöd och fäll/vinklingsbar ratt för bästa komfort. Bilen är originallackad från fabriken i RAL 1016 ambulansgul (MB1210)
Mercedes har en 4-hjulsdrift till MB sprinter men endast i kombination med totalvikt 3500kg (då räcker inte lastvikten till) och 5 ton (fordon med tvillinghjul och försämrad komfort) vilket gjort att vi valt att inte marknadsföra detta.

Ambulansbyggnationen görs med miljötänk och med mycket fokus på användaren och patienten. Säkerhet, ljudvolym och närhet är tre ledord i samband med utvecklingen av ambulansen. Vi har många möjligheter till säker förvaring av material. Allt ska sitta fast är tankengången.

År 2009 tillverkade vi, tillsammans med Stockholms Läns Landsting, världens första Miljöambulans!

Säkerheten tas på allvar:
- EBV. Den elektroniska bromskraftsfördelningen fördelar bromskraften optimalt mellan bakhjulen och framhjulen vid inbromsning.
- Bältespåminnaren i förarutrymmet tänder en lampa på instrumentbrädan. Som tillval finns även möjlighet till optisk bältespåminnare för vårdastolen i sjukhytten.
- Adaptivt ESP är ett innovativt kördynamiksystem, som tar hänsyn till bilens last och aktiveras vid kritiska situationer, tex vid risk för sladd, genom att bromsa enskilda hjul och anpassa motorstyrkan efter behov. Här förenas ABS-bromsarna, Antispinnregleringen ASR, den elektroniska bromskraftfördelningen EBV och Bromsassistenten BAS.
- ABS. Låsningsfria bromsar gör att bromsarna inte låser sig vid häftiga inbromsningar och man kan lättare hålla kontrollen över fordonet.
- BAS känner av med vilken hastighet bromspedalen trycks ned och ökar bromskraften automatiskt vid panikbromsning.
- ASR. Antispinnreglering förhindrar hjulen att spinna loss vid halt underlag så att däcken får grepp igen.
- Airbag finns självklart i förarutrymmet, 2st till föraren och lika många till passageraren. I kombination med bältessträckare.
- Adaptivt bromsljus ökar säkerheten genom att alla 3 bromsljus börjar blinka i nödbromssituationer över 50km/h. Bromsar du från 70 km/h ned till stillastående, drar automatiskt varningsblinkers igång.

Garantier:
- Mercedes ger 2 års nybilsgaranti
- 6 års rostskyddsgaranti mot genomrostning
- 2 års garanti på Euro-Lans påbyggnation

Mått i mm:
- Utv. bredd: 2000
- Utv. längd: 5950
- Utv. höjd: 2690*
- Inv. bredd: 1750
- Inv. längd: 3000
- Inv. höjd: 1620*

(*modellen går att erhålla med ett högre originaltak)

Övrigt:
- Spår-/vänddiameter 13.6 m
- Generator 180 A
- Tankvolym ca 75 liter
- Damm och pollenfilter
- AC Manuell klimatanläggning