In english På svenska
Klicka för att se bilden förstorad.

 

Vill du veta mera?
Kontakta nedanstående

Patric Mohag
Försäljning/Ambulanser

0457-45 06 75

 

Vi hjälper även till att hitta den finansiering
som passar er bäst.

Småbilsambulans
Mercedes-Benz Vito

Mercedes Benz Vito 116 CDI

Mercedes Vito, efterträdaren till lillmercan.
På det originalbyggda chassit från Mercedes gör vi inga ingrepp. Vi bygger en modern småbilsambulans utifrån de förutsättningar som finns med en samlad erfarenhet på företaget sedan 1994.

Taket höjs enligt direktiv från Mercedes, för att få en högre invändig höjd.
I taket monteras ett av de på marknaden bästa jordplanet, vad gäller plasttak, för att säkerställa förbindelser i luften.

Originalchassit fick en facelift 2011. I samband med detta fick bilen en rad nya förutsättningar. Framför allt blir bilen tystare genom modifierad stötdämpning, nya tvärlänkar och komfortlager samt en mängd andra detaljförbättringar.
Bi-Xenon strålkastare med integrerat vidvinkelljus, dimljus och LED-varselljus finns nu som tillval
Totalvikten ökades från 2940 till 3050/3200*kg (fortfarande går det alldeles utmärkt att köra på B-körkort) vilket ger en lastförmåga på upp till 620kg, 17 tums fälgar med tillhörande rejält tilltagna bromsar, Permanent 4-hjulsdrift (tillval) introducerades i kombination med 5-stegade automatlådan
Antalet hästkrafter förbättrades från 150 till 163 och vridmomentet till 360Nm starka dieselkrafter redan vid 1600 varv (rpm). Motorerna uppfyller EU5/III och har dieselpartikelfilter som standard.
Stolarna fram har ställbara armstöd och fäll/vinklingsbar ratt för bästa komfort. Bilen är originallackad från fabriken i RAL 1016 ambulansgul (MB1210)
*Den högre totalvikten går ej att kombinera med 4-hjulsdrift.

Ambulansbyggnationen görs med miljötänk och med mycket fokus på användaren och patienten. Säkerhet, ljudvolym och närhet är tre ledord i samband med utvecklingen av ambulansen. Vi har många möjligheter till säker förvaring av material. Allt ska sitta fast är tankengången.

Vi har en mycket god relation med Mercedes Sverige, vilket bäddar för en lyckad affär. Det sker kontinuerligt kurser för Mercedes-anställda hos oss för att säkerställa eftermarknaden, den kanske viktigaste biten av affären.
Det är lätt att teckna ett mycket förmånligt service och reparationsavtal.

Säkerheten tas på allvar:
- EBD. Den elektroniska bromskraftsfördelningen fördelar bromskraften optimalt mellan bakhjulen och framhjulen vid inbromsning.
- Bältespåminnaren i förarutrymmet tänder en lampa på instrumentbrädan. Som tillval finns även möjlighet till optisk bältespåminnare för vårdastolen i sjukhytten.
- Adaptivt ESP är ett innovativt kördynamiksystem, som tar hänsyn till bilens last och aktiveras vid kritiska situationer, tex vid risk för sladd, genom att bromsa enskilda hjul och anpassa motorstyrkan efter behov. Här förenas ABS-bromsarna, Antispinnregleringen ASR, den elektroniska bromskraftfördelningen EBV och Bromsassistenten BAS.
- ABS. Låsningsfria bromsar gör att bromsarna inte låser sig vid häftiga inbromsningar och man kan lättare hålla kontrollen över fordonet.
- BAS känner av med vilken hastighet bromspedalen trycks ned och ökar bromskraften automatiskt vid panikbromsning.
- ASR. Antispinnreglering förhindrar hjulen att spinna loss vid halt underlag så att däcken får grepp igen.
- Airbag finns självklart i förarutrymmet, 2st till föraren och lika många till passageraren. I kombination med bältessträckare.
- Adaptivt bromsljus ökar säkerheten genom att alla 3 bromsljus börjar blinka i nödbromssituationer över 50km/h. Bromsar du från 70 km/h ned till stillastående, drar automatiskt varningsblinkers igång.

Garantier:
- Mercedes ger 2 års nybilsgaranti
- 12 års rostskyddsgaranti mot genomrostning
- 2 års garanti på Euro-Lans påbyggnation

Mått i mm:
- Utv. bredd: 1900
- Utv. längd: 5300
- Utv. höjd: 2450 (2500**)
- Inv. bredd: 1590
- Inv. längd: 2650
- Inv. höjd: 1700

(**4-hjulsdrift)

Övrigt:
- Spår-/vänddiameter 13.4 m
- Generator 180 A
- Tankvolym ca 75 liter
- Damm och pollenfilter
- ACC Helautomatisk klimatanläggning
- Lackerade stötfångare